Nederlands  English  Deutsch  Français  Español  Russian  

Levering robuuste stortbak

Bijlsma Hercules heeft in samenwerking met firma Dick Klok Mechanisatie te Poortvliet, een stortbak model BSB 6124XL geleverd aan een klant op Tholen Zeeland.

De stortbak is voorzien van een vaste knik waardoor de productstroom in de knik wordt gebroken en waardoor een betere en constantere dosering naar de grondzeefinrichting wordt gerealiseerd. Een rubberstrook onder de voorzijde van het frame van de stortbak, voorkomt dat er product onder de stortbak terecht komt.

Deze grondzeefinrichting is voorzien van PU (kunststof) rollen waarvan de snelheid traploos te veranderen is door middel van frequentieomvormers. Bovendien is er een optie ingebouwd, de zogenaamde turbo clean die ervoor zorgt dat de rollen met hoge snelheid zichzelf schoondraaien. Dit zal gebeuren tegen de productrichting in, zodat de aangekoekte grond teruggeworpen wordt naar de stortbak in plaats van de productband.

In de zijplaten van de grondzeefinrichting zijn markeringen aangebracht die de maat van de doorval aangeven. De doorval is een scheiding tussen grotere en kleinere producten en wordt bepaald door de ruimte tussen de rollen. De gebruiker bepaald zelf deze scheiding door de ruimte tussen de rollen te veranderen.


Uitvoering:

  • stortbak model BSB 6124XL (losbodembreedte 2.400 mm) met automatische capaciteitsregeling,
  • PU rollen grondzeefinrichting model BPR 246 PU,
  • product- en grondafvoerband,
  • robuust onderstel.

> IN DE MEDIA
In de leeskamer
Akkerwijzer doet verslag van de werkzaamheden op verschillende bedrijven, zo ook in Kloosterburen bij dhr. Hegge. Hij werkt met een Bijlsma Hercules sorteerlijn.
Britse ondernemer kiest voor teeltspecialisatie
 Aardappelwereld magazine: #1 informatiebron voor de aardappelsector Voor iedere professional in de aardappelsector is Aardappelwereld magazine al vele decennia lang de belangrijkste onafhankelijke bron van vakinformatie.
Spiraalreiniging Bijlsma Hercules-stortbak verbluffend eenvoudig
Inschuurspecialist Bijlsma Hercules heeft een nieuwe reinigerserie geïntroduceerd: de BPR-serie.
> AGENDA
Potato Europe 2019
Op 04 en 05 september 2019 vindt in Kain (België) wederom de Potato Europe plaats.
Agritechnica 2019 (DU)
People, Technology, Innovations – The future of agricultural machinery!
More than 2,900 exhibitors from 52 countries are presenting ag machinery for professional plant production. On seven days 452,000 expert visitors from 115 countries came to the fair, including 98,000 international visitors.

BP2019 (British Potato)
Op 20 en 21 november 2019 vindt in Harrogate, het Verenigd Koninkrijk de British Potato plaats.