Nederlands  English  Deutsch  Français  Español  Russian  

Optische sorteerlijnen

Bijlsma Hercules heeft in samenwerking met GeJo Grading Services het eerste grootschalige project verkocht in Schotland waarbij de optische sorteermachine van Gejo Grading Services geïmplementeerd zal worden in een nieuwe sorteerlijn van Bijlsma Hercules.

Met deze optische sorteermachine kunnen aardappelen op basis van meerdere criteria gesorteerd worden zoals de vierkantsmaat, vorm, volume en kwaliteit.  Ook kluiten, stenen en leesafval kunnen  uit de productstroom worden gescheiden. De verkochte installatie wordt voorzien van een grote voorraadbunker van 30 ton. Het product wordt met twee optische sorteermachines, elk voorzien van 4 banen (SG808), gesorteerd met een capaciteit van circa 10 ton/uur. Na het sorteren worden de verschillende sorteermaten opgevangen in 6 bunkersecties van ieder 6,5 ton. Vanuit alle bunkers kunnen deze sorteermaten worden afgetapt naar diverse kisten- en big-/bagvulmachines of naar een palletiseerlijn. Belangrijk is dat de aardappelen schoon worden aangeleverd bij de optische sorteermachines, vandaar dat er extra aandacht is besteed aan het optimaal reinigen van de aardappelen met een rollenreiniger, loofscheider en een borstelmachine.

Gezien de vele aanvragen en de offertes die lopen is dit een mooie eerste aanzet tot een succesvolle samenwerking tussen beide firma’s. Met name de sorteernauwkeurigheid, arbeidsbesparing en het kunnen sorteren van gewassen en ongewassen product zijn grote voordelen die de vraag naar deze machines in een stroomversnelling brengen. Naast aardappelen is de machine in basisuitvoering ook geschikt voor het uitwendig sorteren van uien.

Met deze ontwikkeling beschikt Bijlsma Hercules over een uitgebreid aanbod voor sorteerlijnen, die volledig afgestemd kan worden op uw bedrijfssituatie. Bent u benieuwd naar welke manier van sorteren voor uw bedrijf het meest geschikt is en of het optische sorteren voor u wellicht een interessante stap kan zijn? Neem dan gerust eens contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden.


> IN DE MEDIA
In de leeskamer
Akkerwijzer doet verslag van de werkzaamheden op verschillende bedrijven, zo ook in Kloosterburen bij dhr. Hegge. Hij werkt met een Bijlsma Hercules sorteerlijn.
Britse ondernemer kiest voor teeltspecialisatie
 Aardappelwereld magazine: #1 informatiebron voor de aardappelsector Voor iedere professional in de aardappelsector is Aardappelwereld magazine al vele decennia lang de belangrijkste onafhankelijke bron van vakinformatie.
Spiraalreiniging Bijlsma Hercules-stortbak verbluffend eenvoudig
Inschuurspecialist Bijlsma Hercules heeft een nieuwe reinigerserie geïntroduceerd: de BPR-serie.
> AGENDA
Potato Europe 2020 (FR)
Op 2 en 3 september 2020 vindt in Villers-ST-Christophe (Frankrijk) wederom de Potato Europe plaats. Ook wij zijn aanwezig op het buitenterrein!
Interpom 2020 (BE)
Europese indoor vakbeurs voor de aardappel- en groentesector, van teelt tot verwerking en vermarkting. Op 22-23 en 24 November in Kortrijk (BE)