Nederlands  English  Deutsch  Français  Español  Russian  

Geleverd optische sorteer- inspectielijn voor pootaardappelen 3

Bijlsma Hercules heeft in samenwerking met GeJo Grading onlangs een compleet nieuwe elektronische bunkersorteerlijn opgeleverd bij Mts. Reitsma in Friesland.
Uniek aan deze lijn zijn de 6 grote bunkers voorzien van 2 onafhankelijke loslijnen. Hiervoor is gekozen om autonoom ook in de avonduren te kunnen sorteren. Tevens geven de grote bunkers veel rust rondom de lijn en wrijft het product zichzelf schoon tijdens het lossen wat op deze zware klei een groot bijkomend voordeel is.

Het meest unieke aan deze lijn zijn met name de 8 onafhankelijke uitgangen in deze elektronische sorteerlijn. Naast een uitgang voor kluiten en stenen en een uitgang voor leesafval blijven er maar liefst 6 uitgangen over voor maat- en kwaliteitssortering wat bij geen enkele andere leverancier mogelijk is op dit moment. Van iedere knol worden 30 beelden genomen waarvan er slechts 2 worden gebruikt voor de maatsortering. De overige beelden worden gebruikt voor kwaliteitssortering.

Dit was ook de voornaamste reden van Mts Reitsma om voor dit systeem te kiezen. Naast de perfecte maatsortering kunnen zij ook direct het product op kwaliteitsaspecten laten inspecteren. Hierdoor kan het product in veel gevallen direct worden afgeleverd zonder dat dit moet worden nagelezen.
Met de unieke externe kwaliteitssortering kunnen tevens defecten worden uitgelezen zoals: groen, groeischeuren, halve, misvorming, schurft, ritnaalden, rhizoctonia en drukplekken.  Een zeer groot pluspunt aan de software is het feit dat de klant zelf alle instellingen kan wijzigen/optimaliseren en zijn eigen sorteerprogramma’s kan maken.

Deze sorteerlijn is tevens voorzien van grote bordessen rondom de complete installatie zodat alle machines goed bereikbaar zijn. Al met al een zeer geslaagd project waar enorm veel belangstelling voor is gezien de vele nieuwe aanvragen in binnen- en buitenland.

Scroll naar beneden voor product video.

> IN DE MEDIA
Optische aardappelsorteerlijn
Op de website van AGF wordt een artikel gewijd aan het leveren van een optische aardappelsorteerlijn 
In de leeskamer
Akkerwijzer doet verslag van de werkzaamheden op verschillende bedrijven, zo ook in Kloosterburen bij dhr. Hegge. Hij werkt met een Bijlsma Hercules sorteerlijn.
Britse ondernemer kiest voor teeltspecialisatie
 Aardappelwereld magazine: #1 informatiebron voor de aardappelsector Voor iedere professional in de aardappelsector is Aardappelwereld magazine al vele decennia lang de belangrijkste onafhankelijke bron van vakinformatie.
> AGENDA