Nederlands  English  Deutsch  Français  Español  Russian  

Over Bijlsma Hercules

Bijlsma Hercules heeft tot op de dag van vandaag een belangrijke bijdrage geleverd aan de mechanisatie van de landbouw. Begonnen in 1938 als hoefsmederij hebben we ons ontwikkeld tot een toonaangevende producent van landbouwmachines voor het in- en uitschuren, sorteren en opzakken van aardappelen of vergelijkbare gewassen.

De stap van hoefsmederij naar fabrikant van landbouwmachines is kleiner dan het lijkt. Vestigingsplaats  Franeker ligt namelijk in een belangrijk aardappelteeltgebied en om tot een efficiëntere bedrijfsvoering te komen ontstond bij de telers van pootgoed de behoefte om te mechaniseren. Terwijl vroeger het leveringsprogramma hoofdzakelijk uit standaardmachines bestond, is er vandaag de dag duidelijk een tendens naar machines en installaties op maat.

Inmiddels staat de derde generatie Bijlsma aan het roer en kunt u onze rood-gele machines overal ter wereld aantreffen. Want de kwaliteit en capaciteit van een “Bijlsma Hercules” is op elk continent onovertroffen. Advies, verkoop, productie, montage en service worden allemaal centraal vanuit de hoofdvestiging in Franeker  geregeld. Waarbij ons meer dan 75 jaar aan ervaring en kennis u altijd de meest optimale oplossing  garandeert.

Neem vrijblijvend contact met ons op en ervaar zelf waarom uw product bij ons in goede handen is!


Bijlsma Hercules heeft een erg breed leveringsprogramma, dat zich door de jaren heen verder heeft verbreed en verdiept. Door op onderstaande afbeeldingen te klikken gaat u direct naar de betreffende groep waarin de diverse machines zijn onderverdeeld.

Crop Handling TechnologyGrading TechnologyIndustry


Er zijn nog vele mogelijkheden en oplossingen die we hier niet kunnen laten zien. Neem daarom contact met ons op om ook te ervaren waarom uw product bij ons in goede handen is! 

> LAATSTE NIEUWS
Optische sorteerlijnen
Optische sorteermachine in sorteerlijnen
Levering sorteerlijn met opslagbunkers voor pootaardappelen
Levering sorteerlijn met opslagbunkers voor pootaardappelen
Levering 2x ontvangstunits naar Canada
Levering 2x ontvangstunits naar Canada
> IN DE MEDIA
In de leeskamer
Akkerwijzer doet verslag van de werkzaamheden op verschillende bedrijven, zo ook in Kloosterburen bij dhr. Hegge. Hij werkt met een Bijlsma Hercules sorteerlijn.
Britse ondernemer kiest voor teeltspecialisatie
 Aardappelwereld magazine: #1 informatiebron voor de aardappelsector Voor iedere professional in de aardappelsector is Aardappelwereld magazine al vele decennia lang de belangrijkste onafhankelijke bron van vakinformatie.
Spiraalreiniging Bijlsma Hercules-stortbak verbluffend eenvoudig
Inschuurspecialist Bijlsma Hercules heeft een nieuwe reinigerserie geïntroduceerd: de BPR-serie.
> AGENDA
Agritechnica 2019 (DU)
10 to 16 november 2019 boot F21
People, Technology, Innovations – The future of agricultural machinery!
More than 2,900 exhibitors from 52 countries are presenting ag machinery for professional plant production. On seven days 452,000 expert visitors from 115 countries came to the fair, including 98,000 international visitors.

BP2019 (British Potato)
Op 20 en 21 november 2019 vindt in Harrogate, het Verenigd Koninkrijk de British Potato plaats. Ook wij zijn aanwezig, bezoek ons op stand 113.