Nederlands  English  Deutsch  Français  Español  Russian  

Over Bijlsma Hercules

Bijlsma Hercules heeft tot op de dag van vandaag een belangrijke bijdrage geleverd aan de mechanisatie van de landbouw. Begonnen in 1938 als hoefsmederij hebben we ons ontwikkeld tot een toonaangevende producent van landbouwmachines voor het in- en uitschuren, sorteren en opzakken van aardappelen of vergelijkbare gewassen.

De stap van hoefsmederij naar fabrikant van landbouwmachines is kleiner dan het lijkt. Vestigingsplaats  Franeker ligt namelijk in een belangrijk aardappelteeltgebied en om tot een efficiëntere bedrijfsvoering te komen ontstond bij de telers van pootgoed de behoefte om te mechaniseren. Terwijl vroeger het leveringsprogramma hoofdzakelijk uit standaardmachines bestond, is er vandaag de dag duidelijk een tendens naar machines en installaties op maat.

Inmiddels staat de derde generatie Bijlsma aan het roer en kunt u onze rood-gele machines overal ter wereld aantreffen. Want de kwaliteit en capaciteit van een “Bijlsma Hercules” is op elk continent onovertroffen. Advies, verkoop, productie, montage en service worden allemaal centraal vanuit de hoofdvestiging in Franeker  geregeld. Waarbij ons meer dan 75 jaar aan ervaring en kennis u altijd de meest optimale oplossing  garandeert.

Neem vrijblijvend contact met ons op en ervaar zelf waarom uw product bij ons in goede handen is!


Bijlsma Hercules heeft een erg breed leveringsprogramma, dat zich door de jaren heen verder heeft verbreed en verdiept. Door op onderstaande afbeeldingen te klikken gaat u direct naar de betreffende groep waarin de diverse machines zijn onderverdeeld.

Crop Handling TechnologyGrading TechnologyIndustry


Er zijn nog vele mogelijkheden en oplossingen die we hier niet kunnen laten zien. Neem daarom contact met ons op om ook te ervaren waarom uw product bij ons in goede handen is! 

> LAATSTE NIEUWS
Geleverd sorteer- inspectielijn voor spruiten
Afgeleverd bij een klant in het noorden van het land, deze installatie voor het sorteren en inspecteren van spruiten.
Nieuw! Kistenvuller model BKV 2880
Nieuw! Kistenvuller model BKV 2880
Volop in bedrijf, deze combi bij een klant in Denemarken
Afgeleverd bij een klant in het noorden van het land, deze combi model BSB 6124 XL TBK 240-130 BPR 243 PU HS
> IN DE MEDIA
Optische aardappelsorteerlijn
Op de website van AGF wordt een artikel gewijd aan het leveren van een optische aardappelsorteerlijn 
In de leeskamer
Akkerwijzer doet verslag van de werkzaamheden op verschillende bedrijven, zo ook in Kloosterburen bij dhr. Hegge. Hij werkt met een Bijlsma Hercules sorteerlijn.
Britse ondernemer kiest voor teeltspecialisatie
 Aardappelwereld magazine: #1 informatiebron voor de aardappelsector Voor iedere professional in de aardappelsector is Aardappelwereld magazine al vele decennia lang de belangrijkste onafhankelijke bron van vakinformatie.
> AGENDA