Over ons

Innovatieve technologie voor gewasverwerking

Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkeld tot een toonaangevende fabrikant van machines voor het in- en uitschuren, sorteren en opzakken van aardappelen, uien, wortelen en andere knolvormige gewassen. Op deze pagina leest u meer over onze historie en werkzaamheden.

SINDS 1938
WAT BEGON ALS HOEFSMEDERIJ...
Wat in 1938 begon als hoefsmederij, is door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van machines voor het in- en uitschuren, sorteren en opzakken van aardappelen, uien, wortelen en andere knolvormige gewassen. De stap van hoefsmederij naar fabrikant van landbouwmachines is kleiner dan het lijkt. Vestigingsplaats Franeker ligt namelijk in een belangrijk aardappelteeltgebied en om tot een efficiëntere bedrijfsvoering te komen, ontstond bij de telers van pootgoed de behoefte om te mechaniseren.
MEER DAN 80 JAAR AAN ERVARING!
DE DERDE GENERATIE
Inmiddels staat de derde generatie Bijlsma aan het roer en kunt u onze rood-gele machines overal ter wereld aantreffen, want de kwaliteit en prestaties van een “Bijlsma Hercules” worden op ieder continent erkend. De verkoop, engineering, productie, montage en service worden allemaal centraal geregeld vanuit de hoofdvestiging in Franeker. Dankzij meer dan 80 jaar aan kennis en ervaring kunnen wij u bij iedere situatie de meest optimale oplossing garanderen.