16 juli 2018

Robuuste stortbak naar Tholen Zeeland

Bijlsma Hercules heeft in samenwerking met firma Dick Klok Mechanisatie te Poortvliet, een stortbak model BSB 6124XL geleverd aan een klant op Tholen Zeeland.

De stortbak is voorzien van een vaste knik waardoor de productstroom in de knik wordt gebroken en waardoor een betere en constantere dosering naar de grondzeefinrichting wordt gerealiseerd. Een rubberstrook onder de voorzijde van het frame van de stortbak, voorkomt dat er product onder de stortbak terecht komt.

Deze grondzeefinrichting is voorzien van PU (kunststof) rollen waarvan de snelheid traploos te veranderen is door middel van frequentieomvormers. Bovendien is er een optie ingebouwd, de zogenaamde turbo clean die ervoor zorgt dat de rollen met hoge snelheid zichzelf schoondraaien. Dit zal gebeuren tegen de productrichting in, zodat de aangekoekte grond teruggeworpen wordt naar de stortbak in plaats van de productband.

In de zijplaten van de grondzeefinrichting zijn markeringen aangebracht die de maat van de doorval aangeven. De doorval is een scheiding tussen grotere en kleinere producten en wordt bepaald door de ruimte tussen de rollen. De gebruiker bepaald zelf deze scheiding door de ruimte tussen de rollen te veranderen.

Uitvoering:

  • stortbak model BSB 6124XL (losbodembreedte 2.400 mm) met automatische capaciteitsregeling,
  • PU rollen grondzeefinrichting model BPR 246 PU,
  • product- en grondafvoerband,
  • robuust onderstel.