14 februari 2020

Recent geleverd sorteerlijn met optische sorteermachine 2

Recent geleverd sorteerlijn met optische sorteermachine

Bijlsma Hercules heeft in samenwerking met GeJo (smart grader) uit Luttelgeest, een sorteerlijn geleverd met een optische sorteermachine naar Schotland. Het proefdraaien heeft inmiddels plaats gevonden, hieronder enkele beelden.

Bijlsma Hercules heeft in samenwerking met GeJo Grading Services het eerste grootschalige project verkocht in Schotland waarbij de optische sorteermachine van Gejo Grading Services geïmplementeerd zal worden in een nieuwe sorteerlijn van Bijlsma Hercules.

Met deze optische sorteermachine kunnen aardappelen op basis van meerdere criteria gesorteerd worden zoals de vierkantsmaat, vorm, volume en kwaliteit.  Ook kluiten, stenen en leesafval kunnen  uit de productstroom worden gescheiden. De verkochte installatie wordt voorzien van een grote voorraadbunker van 30 ton. Het product wordt met twee optische sorteermachines, elk voorzien van 4 banen (SG808), gesorteerd met een capaciteit van circa 10 ton/uur. Na het sorteren worden de verschillende sorteermaten opgevangen in 6 bunkersecties van ieder 6,5 ton. Vanuit alle bunkers kunnen deze sorteermaten worden afgetapt naar diverse kisten- en big-/bagvulmachines of naar een palletiseerlijn. Belangrijk is dat de aardappelen schoon worden aangeleverd bij de optische sorteermachines, vandaar dat er extra aandacht is besteed aan het optimaal reinigen van de aardappelen met een rollenreiniger, loofscheider en een borstelmachine.

Gezien de vele aanvragen en de offertes die lopen is dit een mooie eerste aanzet tot een succesvolle samenwerking tussen beide firma’s. Met name de sorteernauwkeurigheid, arbeidsbesparing en het kunnen sorteren van gewassen en ongewassen product zijn grote voordelen die de vraag naar deze machines in een stroomversnelling brengen. Naast aardappelen is de machine in basisuitvoering ook geschikt voor het uitwendig sorteren van uien.

Met deze ontwikkeling beschikt Bijlsma Hercules over een uitgebreid aanbod voor sorteerlijnen, die volledig afgestemd kan worden op uw bedrijfssituatie. Bent u benieuwd naar welke manier van sorteren voor uw bedrijf het meest geschikt is en of het optische sorteren voor u wellicht een interessante stap kan zijn? Neem dan gerust eens contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden.

Bekijk hier beelden van het proefdraaien.