Nederlands  English  Deutsch  Français  Español  Russian  

75-jarig Jubileum van Machinefabriek Bijlsma

Machinefabriek Bijlsma 75 jaar

Vrijdag 24 mei 2013 vierden we groot feest bij Machinefabriek Bijlsma. Het was namelijk 75 jaar geleden dat Jan Bijlsma sr. het familiebedrijf startte.

Hoe het ooit begon? In 1938 nam Jan Bijlsma een oude hoefsmederij over in Franeker.  Drie generaties Jan Bijlsmas verder (grootvader, vader en huidig directeur) is de hoefsmederij uitgegroeid tot een gerespecteerd internationaal bedrijf dat zijn machines levert aan klanten over de hele wereld!


Ter gelegenheid van dit jubileum is er een boek onder de titel Bijlsma 75 verschenen en aangeboden door Klaas Jansma bekend verslaggever van het skûtsjesilen. Jan Dirk Bijlsma 2e generatie heeft zelf jarenlang materiaal verzameld om dit boek mogelijk te maken. Het was een druk bezochte vrijdagavond door familie, personeel en vrienden en onder genot van een hapje en drankje, live muziek kijken we met veel plezier terug op een geslaagde tijd.


> IN DE MEDIA
In de leeskamer
Akkerwijzer doet verslag van de werkzaamheden op verschillende bedrijven, zo ook in Kloosterburen bij dhr. Hegge. Hij werkt met een Bijlsma Hercules sorteerlijn.
Britse ondernemer kiest voor teeltspecialisatie
 Aardappelwereld magazine: #1 informatiebron voor de aardappelsector Voor iedere professional in de aardappelsector is Aardappelwereld magazine al vele decennia lang de belangrijkste onafhankelijke bron van vakinformatie.
Spiraalreiniging Bijlsma Hercules-stortbak verbluffend eenvoudig
Inschuurspecialist Bijlsma Hercules heeft een nieuwe reinigerserie geïntroduceerd: de BPR-serie.
> AGENDA
Potato Europe 2020 (FR)
Op 2 en 3 september 2020 vindt in Villers-ST-Christophe (Frankrijk) wederom de Potato Europe plaats. Ook wij zijn aanwezig op het buitenterrein!
Interpom 2020 (BE)
Europese indoor vakbeurs voor de aardappel- en groentesector, van teelt tot verwerking en vermarkting. Op 22-23 en 24 November in Kortrijk (BE)